Lavendel eten in je short bread
Lavendel short bread, wie had dat gedacht! Ik vind lavendel heerlijk ruiken en ken het van vroeger in de geurzakjes. Daarom wist ik niet dat je lavendel ook kunt eten! Ik heb dus ontdekt dat lavendel een leuke smaakmaker in je gerechten is en het er ook wel gezellig uitziet. In deze short bread combineer je de lavendel met citroen voor een heerlijke smaak! En heb je lavendel over? Dan kun je er altijd nog een geurzakje van maken voor in je kast. 😉
Short bread is als een zacht koekje. Daarom is het belangrijk dat je je stukjes niet te lang in de oven laat staan!
Wil je van de speltmeel toch liever een taart maken? Bekijk dan eens de suikervrije taart met speltmeel en abrikoos.
Ingrediënten voor 9-12 stukjes
150 gr speltmeel
1 tl lavendel
75 gr boter
65 gr ahornsiroop
1/2 el citroensap
Rasp van 1/2 citroen
1/2 tl vanillepoeder
Mespuntje zout
Speltmeel short bread met lavendel maken
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Doe de speltmeel met de lavendel, vanillepoeder en het zout in een kom.
3. Gebruik zachte boter of laat deze even zacht worden in de oven.
4. Doe de boter met ahornsiroop en het citroensap in een kom. Rasp hierboven de citroen. En meng alles goed door elkaar.
5. Doe het citroenmengsel bij het meelmengsel en roer goed door tot je een massa krijgt.
6. Rol de bal tussen twee bakpapiertjes uit.
7. Maak met een pizzasnijder banen (die kun je later breken) en eventueel met je vork nog wat gaatjes ter decoratie.
8. Zet in de oven voor 12-15 minuten. Let op: bij 12 minuten kunnen ze al goed zijn en zijn ze nog lekker zacht van binnen!