Deze bolletjes heb je in dertig minuten gemaakt en zijn lekker om te snacken!
Ingrediënten: (circa 18 stuks)
2 appels (bijvoorbeeld Jonagold of Elstar)
100 gram rozijnen
200 gram havermoutvlokken
2 medjoul dadels
2 tl koek-en speculaaskruiden
3 eetl kokosrasp
Zet de rozijnen in een laagje water en laat ze 10-15 minuten wellen. Laat ze daarna uitlekken in een zeef en ga ondertussen verder met het recept.
Zet een bakje klaar met de kokosrasp.
Schil de twee appels, verwijder het klokkenhuis en rasp de stukken appel. Ik heb hiervoor de keukenmachine gebruikt maar je kunt ook een handrasp gebruiken. Houd een klein plukje van de rasp apart.
Verwijder bij de dadels de pit en snijd in kleine stukjes.
Doe de havermout in een kom (ik heb trouwens de havermout van de Lidl gebruikt) en voeg hier de appelrasp, de gewelde rozijnen, de dadelstukjes en de koek-en speculaaskruiden aan toe.
Kneed nu met je handen alles goed door elkaar. Is ‘het deeg’ te vochtig? Voeg dan nog wat havermout toe. Is het te droog? Voeg dan nog wat van de appelrasp toe die je apart had gehouden.
Draai van het deeg nu bolletjes in je hand en rol die door de kokosrasp.
Je kunt je bolletjes nu gelijk eten of ze nog even op laten stijven in de koelkast.
Enjoy!