Warme of koude pastasaus
Deze saus heb je snel op tafel en is met iedere pastasoort lekker! En wanneer je echt snel wilt eten dan maak je de saus gewoon meteen zonder op te warmen. Heb je een paar minuutjes meer, dan warm je hem even op in een pannetje. Lekker makkelijk!
Ingrediënten 2 personen
Pak AH Verse Perle con basilico (maar je kunt dus ook een andere pasta kiezen! Bijvoorbeeld speltpasta of glutenvrij.)
1 blik hele tomaten in sap
Pecorino (schapenkaas)
Verse basilicum
50 ml witte wijn
1 teen knoflook
Paprikapoeder en peper
Snelle pastasaus maken
1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Wil je warme pastasaus? Volg dan de volgende stap met het verwarmen. Wil je gewoon snel een saus en vind je het prima dat die koud is? Dan hoef je de boel niet te verwarmen en volg je de rest van de stappen. 🙂
2. Verwarm wat olie in een kookpannetje. Doe de knoflook in een knoflookpers en vervolgens in de pan. Voeg de tomaten uit blik toe. Hak deze met een spatel een beetje tot moes. Breng aan de kook en voeg de witte wijn toe en een flinke snuf paprikapoeder en peper. Laat zachtjes pruttel en roer regelmatig om.
3. Wanneer je pasta klaar is, is je saus ook bijna ready. Maal nog even fijn met een staafmixer en je bent klaar. Je hebt dan trouwens een dunne, soepachtige saus.
4. Rasp de pecorino (ik gebruik daar de keukenmachine voor, gaat razendsnel!) en scheur de basilicum.
5. Serveer je pasta met de saus, de pecorino en de basilicum.
Variatietips
♥ Hou je niet van wijn? Laat deze dan weg.
♥ Heb je meer tijd? Dan kun je lekker wat aubergine of courgette bakken en toevoegen.
Let op ingrediënten verse pasta AH
Ik ontdekte trouwens bij de AH dat je bij de verse pasta even goed de ingrediënten moet lezen. Er zijn er namelijk een aantal soorten waar ze gist en/of dextrose toevoegen. Zo jammer! Die laat ik dus links liggen. Bij de AH Verse Perle con basilico hebben ze gelukkig geen suiker, dextrose of gist toegevoegd! En aangezien manlief enorm fan is van pasta, was dit dus een mooie keuze!