Deze makkelijke linzensoep heb je in een handomdraai gemaakt! Reken op wat tijd voor het snijden van de ui, gember en knoflook en daarna in totaal 40 minuten kooktijd. Je bepaalt zelf of je de soep dunner wilt maken door er extra water aan toe te voegen. Deze makkelijke linzensoep is lekker met een mooie snee zuurdesembrood of een cracker met kruidenboter.
Ingrediënten voor een grote pan linzensoep voor 4-6 personen:
400 gr gedroogde groene linzen
Zak linzen van HAK
2 uien
6 teentjes knoflook
8 grote tomaten
1 citroen
2 el grof gesneden gember (of geraspt)
2 liter water
4 gistvrije groentebouillonblokjes
2-3 flinke tl komijnpoeder
Optioneel: koriander of peterselie
Bereiding:
1. Snipper de ui en zet apart. Snijd of rasp dan de gember. En maak de knoflook fijn.
2. Verhit wat olie in een grote pan en fruit de uien een minuutje aan.
3. Voeg dan de knoflook en gember toe en bak zo’n vijf minuten mee.
4. Voeg dan de komijnpoeder en de linzen toe en roer alles om.
5. Voeg het water met de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken.
6. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes en voeg deze na de kooktijd toe. Voeg ook het sap van de citroen toe en laat de soep dan nog 10 minuten doorkoken.
7. Snijd naar smaak wat peterselie of koriander fijn en zet apart.
8. Voeg de zak linzen toe, pureer de soep met de staafmixer, schep in de borden of kommen en voeg naar smaak de fijn gesneden peterselie of koriander toe!
Een dag later is deze soep nóg lekkerder!