Courgettesoep met kruiden
Deze soep is in een handomdraai klaar en smaakvol door het gebruik van kruiden. Lees de variatietips voor meer opties.
Ingrediënten makkelijke courgettesoep (1 persoon of voor 2 kleine voorgerechten)
1 courgette
1 teentje knoflook
1 sjalotje
400 ml water met flinke eetlepel groentebouillonpoeder
1 tl kurkuma
1 tl foelie
1 el dragon
1 el peterselie
Handvol amandelen
Snufje zout
Courgettesoep met kruiden maken
1. Snijd de courgette in blokjes en snipper de sjalot.
2. Hak de knoflook grof en hak de amandelen doormidden.
3. Verwarm olijfolie in een pan (of klontje boter met flinke scheut olijfolie zoals ik heb gedaan) en voeg courgette, sjalot en knoflook toe. Bak dit lekker door totdat de courgette verkleurt.
4. Voeg ondertussen een snufje zout toe en voeg op het laatst de kurkuma toe. Giet dan de bouillon eroverheen en voeg de overige kruiden toe. Laat even lekker pruttelen zodat de courgette zacht wordt.
5. Ondertussen kun je in een droge koekenpan de amandelen bakken. Als je de amandelen donkere plekjes ziet krijgen en je ruikt misschien al de heerlijke geur, dan zijn ze klaar. Zet de amandelen even apart (in een bakje anders bakken ze door).
6. Als de courgette wat zachter is geworden, is hij klaar en kun je de staafmixer er in zetten. Alles lekker fijnmalen en in een soepkom gieten en als laatste de overheerlijke geroosterde amandelen er overheen strooien. Eet smakelijk!
Variatietips
♥ Geen amandelen in huis? Experimenteer met bijvoorbeeld zonnebloempitten, hazelnoten of sesamzaadjes.
♥ Ook lekker met blokjes feta.