Lekkere quinoa met zwarte bonen
Dit recept is in een handomdraai gemaakt en echt superlekker!
Ingrediënten Mexicaanse quinoa (4 personen)
300 gr quinoa
2 tenen knoflook
2 rode pepers
5-10 zongedroogde tomaten
1 blik zwarte bonen
1 blikje mais
4 el verse koriander
2 avocado’s
1 liter groentebouillon
Crème fraîche
limoensap (kan gewoon uit zo’n kant-en-klaar flesje)
chilipoeder/cayennepeper
komijnpoeder
peper & zout
Quinoa met zwarte bonen en koriander maken
1. Zet 1 liter groentebouillon klaar.
2. Snijd de pepers en knoflook fijn.
3. Spoel de zwarte bonen af.
4. Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes.
5. Fruit de knoflook en peper in wat kokosolie op laag vuur totdat ze zacht zijn.
6. Voeg de quinoa, zwarte bonen, mais, zongedroogde tomaat en cayennepeper en komijnpoeder toe. Bak dit even kort mee en voeg dan wat bouillon toe.
7. Zodra de bouillon bijna helemaal is opgenomen door de quinoa, voeg je weer wat bouillon toe. Dit herhaal je totdat de quinoa klaar is (er ontstaat dan een vliesje om de quinoa en de quinoa is zacht van textuur geworden). Je hebt waarschijnlijk niet alle bouillon nodig!
8. Breng op smaak met peper, zout en limoensap.
9. Schep op de borden en voeg de koriander toe, plakjes avocado en een lepel crème fraîche.
Bon apetit!