Ovenschotel met gehakt, ei, spinazie en zoete aardappel
Deze ovenschotel met gehakt past perfect in een suikervrij dieet. De zoete aardappel is een verrassende toevoeging aan deze ovenschotel en zorgt voor een mooie balans tussen zoet en zout. Het fijne vind ik dat dit recept heel eenvoudig te maken is en dat ook mijn vriend enthousiast is! Die is namelijk dol op spinazie, ei en gehakt en op deze manier geef ik hem ook een portie gezondheid en eetgeluk. 😉
Ingrediënten ovenschotel met gehakt 4-6 personen
300 gr gehakt
2 uien
450 gr zoete aardappel
2 teentjes knoflook
6 eieren
200 gr spinazie
2 tl gehaktkruiden
Kokosolie
Bereiding ovenschotel
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de uien grof en schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de spinazie grof.
3. Verwarm in een grote koekenpan wat kokosolie en bak de uien zachtjes tot ze glazig worden. Voeg dan het gehakt toe en bak op een hogere temperatuur door. Pers de teentjes knoflook uit met een knoflookpers en voeg toe aan het gehakt.
4. Wanneer het gehakt bijna goed is, voeg je de zoete aardappel toe. Bak die nog zo’n 3-4 minuten mee. En voeg in de laatste minuut de spinazie toe.
5. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en doe hier het gehaktmengsel in.
6. Klop de 6 eieren luchtig en giet over het gehaktmengsel.
7. Bak in zo’n 35-40 minuten gaar.
Variatietips
♥ Vervang de spinazie door rucola of boerenkool.
♥ Verkruimel wat feta over de ovenschotel.
♥ Voeg wat peper en zout toe
Ik heb deze vierkante ovenschotel gebruikt: