Teff pap zonder banaan
De meeste paprecepten met teff die je vindt zijn gezoet met banaan en/of suiker. Ik heb een recept gemaakt waarbij je géén banaan en géen suiker gebruikt. Voor de teffpap gebruik je cacao, stevia en peer om hem zoet te maken. De smaak is natuurlijk anders dan dat je bijvoorbeeld havermoutpap maakt, maar realiseer je dan dat je echt een puur en clean ontbijt eet. Na deze pap zit je echt wel vol!
P.s. Voor zoonlief (3 jaar) was het even wennen. De eerste paar hapjes at hij dapper door, maar toen ik vroeg of hij liever een boterham wilde hebben reageerde hij heel enthousiast. Liever een boterham met amandelpasta dus! 😉
Ingrediënten teffpap 2 porties
8 el teffmeel
400 ml amandelmelk (zonder suiker!)
2 el cacao
2 tl vanillepoeder
2 peren
circa 10 druppels stevia
2 el hennepzaad
Handje amandelen
Pap met teffmeel maken
1. Breng de amandelmelk aan de kook en haal gelijk van de kook af.
2. Voeg het teffmeel, de cacao, de vanillepoeder en de stevia toe. Roer goed door. Je zult waarschijnlijk wat klontjes houden maar dat geeft niet, dat komt straks.
3. Scheel de peren en snijd in blokjes.
4. Voeg de stukjes peer toe aan de pap en maak alles fijn met de staafmixer.
5. Serveer met gehakte amandelen en hennepzaad.
Variatietips
♥ Voor de smaak kun je het hennepzaad en de amandelen even kort aanbakken.
♥ Je kunt ook wat stukjes peer apart houden en die serveren bij de pap voor een extra bite.
♥ Ook lekker om er nog wat geraspte kokos overheen te strooien.