Pasta heeft van zichzelf niet bijzonder veel smaak. Ook pasta gemaakt van groenten, zoals de door mij gebruikte linzenpasta is niet bijster bijzonder. Maar wanneer je dit recept uit het Hoe overleef je? Kookboek maakt, word je echt aangenaam verrast!
De smaak die vrijkomt van de geroosterde groente is al heel lekker. En gecombineerd met de rucolapesto en de vegan parmezaan ga ik gewoon stuk van enthousiasme. Zóveel smaak komt er vrij door de rucola en knoflook! En die vegan vegan parmezaan is werkelijk een mooie uitvinding! Plantaardig eten wordt op deze manier wel heel makkelijk! Want smaak staat bij mij bovenaan mijn lijstje. Als ik eet, wil ik lékker eten! En dat is met deze pasta absoluut een feit! One to make every week!
Ingrediënten 2 personen
Rucolapesto:
1-2 teentjes knoflook
60 gr rucola
30 gr basilicumblaadjes
2 el tahin
2 el witte miso (kun je ook weglaten, miso zorgt voor een wat meer uitgesproken smaak)
1 el rijstazijn
Geroosterde groente:
4 sjalotten
1 gele paprika
1 courgette
Bakje champignons (tijdens candidadieet vervangend door shiitake)
8-16 kerstomaten
1/4 tl uienpoeder
1/4 tl knoflookpoeder
Zwarte peper
Pasta naar smaak. Ik heb dit recept gemaakt met linzenpasta voor extra groenten!
Vegan parmezaan naar smaak. Echt een aanrader om te maken en toe te voegen!
Variatietips
♥ Vervang de rucola door 90 gr spinazie.
♥ Vervang de gele door rode paprika.
♥ Voeg wat tenen knoflook toe aan de groenten. Deze poffen lekker mee in de oven en geven een geweldige smaak! Zorg wel voor verse knoflook voor de meeste lekkere smaak!
♥ Vervang de champignons door gemengde paddenstoelen of shiitake
Bereiding pasta met rucolapesto met geroosterde groente
1. Verwarm de oven op 225 graden.
2. Snijd de sjalotten in vieren, de courgette en de paprika in stukken en halveer de champignons.
3. Doe de groenten in een grote kom, voeg de tomaatjes toe en besprenkel met een beetje olijfolie.
4. Voeg dan de knoflookpoeder en uienpoeder toe en flink wat zwarte peper. Hussel goed door elkaar en leg op een bakplaats (met een siliconen bakmat eronder of een bakpapier) en zet in de oven voor 20-25 minuten. Halverwege even husselen.
5. Maak de pesto door de knoflook fijn te hakken in de keukenmachine en de rucola en basilicum toe te voegen totdat alles fijn gemalen is.
6. Voeg dan de tahin, de miso en de azijn toe en mix alles goed door elkaar. Let op dat je straks nog wat kookvocht van de pasta toe gaat voegen!
7. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en bewaar 100-125 ml kookvocht. Voeg dit toe aan je pesto en meng glad. Je kunt er ook voor kiezen om geen kookvocht toe te voegen en je pesto dik en compact te houden, ook heel lekker!
8. Serveer je pasta met de geroosterde groenten, de pesto en lekker wat notige parmezaan of edelgistvlokken.
Macro’s
Macro’s 1 persoon op basis van: 75 gr cherrytomaat, 150 gr courgette, 100 gr gele paprika, 25 gr edelgistvlokken, 200 gr champignons, 1 el tahin, 15 gr basilicum, 30 gr rucola, 7 gr rijstazijn, 50 gr volkoren penne:
485 kcal
58,91 kh
26,83 eiwit
12,74 vet