Lekkere pasta pesto met kip
Deze lekkere volle pasta is voor mij echt troostvoedsel. Verrassend door de verschillende texturen, smaken en ingrediënten en een feestje om naar te kijken. Daarbij de wetenschap dat deze maaltijd suikervrij en gistvrij is en ik geniet dubbelop!
Ingrediënten pasta pesto (2 personen)
300 gr kipfilet
1/2 bakje cherrytomaten, half bakje, gehalveerd
1 rode ui
2-3 teentjes knoflook
Pesto, potje van AH is suikervrij
Pasta (kamut, spelt of volkoren)
Feta (van schaap of geit) of buffelmozzarella
Pijnboompitten
Rucola, handjevol, gescheurd
Peper
Pesto pasta met kip en rucola maken
1. Bereid het volgende voor: snipper de ui, halveer de cherrytomate, snijd de knoflook grof en snijd de kipfilet in stukjes.
2. Verwarm een hapjespan en doe er een flinke scheut olijfolie in. Voeg de rode ui en laat op half vuur zachtjes smoren. Hierdoor blijven de uien lekker zacht in plaats van helemaal doorbakken. Laat ze 5-8 minuten lekker pruttelen en roer regelmatig om.
3. Kook de pasta (ik heb spaghetti van kamut gebruikt) volgens de gebruiksaanwijzing.
4. Als de rode ui lekker zacht en glazig is haal je ze uit de pan en zet je ze even apart.
5. Bak op hoog vuur de kipfilet en voeg desgewenst nog wat olijfolie toe.
6. Als de kipfilet goed is verkleurd, voeg je de knoflook en cherrytomaatjes toe en de rode ui.
7. Doe er lekker wat peper overheen (ik gebruik een pepermolen met zwarte peper) en lepel als laatste het potje pesto er doorheen. Zet het vuur zacht (of je elektrische kookplaat uit).
8. Verwarm een droge koekenpan om de pijnboompitjes te roosteren.
9. Serveer de pasta met de saus en voeg vervolgens de feta, pijnboompitjes en rucola toe.
Geniet!
Variatietips
♥ Geen trek in rucola? Laat het dan lekker weg.
♥ Geen pijnboompitjes in huis? Ook zonder is deze pasta erg lekker.
♥ Liever mozzarella dan feta? Be my guest!