Lekkere citroendressing
Deze pastasalade heeft een super lekkere smaak dankzij de citroendressing en de smakelijke groene asperges. Een toppertje voor de zomer! Zorg dat je wat bakjes klaar hebt staan want een goede voorbereiding is het halve werk! Doordat je lekker veel kunt klaarzetten, staat je maaltijd in een handomdraai op tafel!
Ingrediënten 4 personen
150 gr (volkoren) penne
350 gr verse groene asperges
250 gr cherrytomaten
2 avocado’s
300 gr kipfilet
25 gr verse bieslook
1 citroen
2 el mayonaise
2 el water
Pastasalade maken
1. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing.
2. Halveer de cherrytomaten en zet apart.
3. Snijd of knip de bieslook fijn en zet apart.
4. Rasp de gele schil van de citroen en zet apart.
5. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in mooie parten.
6. Meng de bieslook, het citroenrasp en het sap met de mayonaise en het water tot een dressing.
7. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges (ik snijd er circa 1,5-2 cm af) en halveer ze.
Doe er 1 eetlepel olijfolie over en hussel door elkaar.
8. Verhit een grillpan zonder olie en grill de asperges op hoog vuur 4 minuten. Regelmatig keren.
Zet dan apart.
9. Snijd de kipfilet in stukken, meng met wat olijfolie en grill ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met wat peper en zout.
10. Snijd het vruchtvlees van de avocado in plakken.
Serveer de pasta met de asperges, gegrilde kipfilet, cherrytomaten en avocado met de heerlijke dressing. En leg de citroenpartjes erbij, staat zo leuk! 😉
Variatietips
♥ Vervang de kipfilet eens door kalkoenfilet.