Lekkere pompoensalade
Deze pompoensalade is heel makkelijk om te maken en o zo lekker. De zachte, zoete pompoen combineert goed met de knapperige rode ui en de zoutige tomaatjes!
Ingrediënten pompoensalade
(hoofdgerecht: 2 personen / bijgerecht: 4-6 personen)
1 pompoen
Rucola (75 g)
1-2 rode ui
14 semi-zongedroogde tomaatjes
2 eetl pompoenpitten
2 el balsamicoazijn
Olijfolie
Bakpapier
Peper & zout
Pompoen salade maken
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de pompoen in parten van 2 cm breed en laat de schil zitten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant.
3. Leg bakpapier op een bakplaat en leg hier de parten pompoen op. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi daarna met peper en (zee)zout. Rooster de pompoen in de oven in 25 minuten gaar.
4. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
5. Leg de rucola en de pompoen op een schaal of gelijk op de borden. Voeg vervolgens de rode ui, de tomaat en de pompoenpitten toe en hussel een beetje. Maak af met wat balsamicoazijn en eventueel nog wat peper en zout.
Variatietip
♥ Je kunt deze salade als een complete hoofdmaaltijd eten, maar je kunt ook een kleinere portie eten en er dan bijvoorbeeld nog een hamburger bij eten.