Hartige taart met prei en ham
Hartige taart is makkelijk om te maken en heerlijk om te eten.
Ik heb gebruik gemaakt van een siliconen bakvorm. Ideaal vind ik dat want zo blijft er geen taart aan de vorm plakken.
Ingrediënten preitaart met rauwe ham
800 gr prei
6 plakjes hartige taartdeeg
100 gram rauwe ham
1 eetl gedroogde tijm
5 eieren
130 gr Parmezaanse kaas (zoals Grana Padano)
250 gr ricotta
Preitaart met rauwe ham
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Haal de plakjes taartdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
3. Rasp de kaas en zet apart.
4. Was en snijd de prei in ringen (verwijder uiteraard het harde uiteinde).
5. Kook de prei nu 4 minuten laat goed uitlekken.
6. Kluts de 5 eieren. Ik gebruik hier altijd de staafmixer voor.
7. Voeg 75% van de geraspte kaas en de ricotta toe en meng met een vork goed door elkaar.
8. Bekleed de bodem van je bakvorm met de taartdeeg.
9. Verspreid de rauwe ham over de bodem.
10. Voeg de prei toe en bestrooi met de tijm. Giet hier het eimengsel overheen en strooi als laatste nog de bewaarde geraspte kaas eroverheen.
11. Bak de taart nu in de oven voor circa 40-50 minuten. De taart is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze komt er (grotendeels) droog uit.
12. Haal uit de oven en laat eventjes afkoelen.
Eet smakelijk!
Tip: als je de taart serveert zou je nog wat stukjes ham en rucola toe kunnen voegen.