Lekkere en makkelijke rijstschotel
Smakelijke en super simpele rijstschotel. Dankzij de Provençaalse kruiden in combinatie met aubergine licht zoetig van smaak. Door het gebruik van extra ingrediënten op te pimpen tot je favoriete gerecht.
Ingrediënten Provençaalse rijstschotel (2 personen)
1 aubergine, in stukjes
1 rode ui, in halve ringen
3 tomaten, in stukjes
Zilvervliesrijst
Feta
Provençaalse kruiden
1. Kook de rijst.
2. Snijd de aubergine en tomaat in stukken en de rode ui in halve ringen.
3. Verwarm olijfolie in een wok en bak hierin de aubergine en de ui in ongeveer 5 minuten.
4. Voeg vervolgens de tomaat toe en bestrooi ruim met Provençaalse kruiden. Bak ongeveer 1 minuut en voeg 2 eetlepels waters toe. Bak vervolgens nog ongeveer 2 minuten.
5. Serveer samen met de rijst en de feta.
Variatietips
♥ Voor een lekkere bite voeg je amandelen toe. Hak deze doormidden en bak ze kort in een droge koekenpan.
♥ Voor vleesliefhebbers: voeg gebakken kipstukjes toe.
♥ Heb je liever je eten in een sausje? Voeg dan tomaat uit blik toe.
2 comments
Bedankt voor je fijne recepten.ik ben 16 jaar op gluten vrij gezet ,maar de diree,werdsteeds erger. Nu blijkt het gist en lactose alergie te zijn.En tomaten verdrag ik niet.Bij Jumbo bakken ze extra voor mij gist vrij brood. Ik mag opbellen ,en dan nee m ik zo 4of 6 broodjes ,dat zijn zo 10 sneetjes voor zo 1.40 euro.De rest doe ik in de .ijskast.
Hoi Jeanne, dank voor je reactie, fijn om te horen dat je wat aan deze site hebt en goed om te horen dat de Jumbo bij jou zo goed meehelpt!