Koek met veel kokos en chocola
Puurder dan dit ga je het niet vinden! En ja kokos is vet, maar gelukkig van het goeie soort dat er voor zorgt dat je sneller en langer verzadigd bent.
Ingrediënten pure kokoskoek met chocola van cacaoboter
Voor de chocoladelaag:
100 gr cacaoboter
30 gr cacaopoeder
2 eetl kokosbloesemstroop
Voor de kokosvulling:
150 gr geraspte kokos
2-3 eetl kokosolie
2 eetl kokosbloesemstroop
1 theel vanillepoeder
snuf zout
30 gr amandelen
Kokoskoek maken
1. Smelt de kokosolie tot het vloeibaar is.
2. Doe de geraspte kokos en de kokosolie in de keukenmachine en draai zeker 8-10 minuten tot het wat kleverig/smeuïg wordt. Eventueel kun je nog een eetlepel water toevoegen. Ik moet hierbij zelf met een spatel elke keer de kokosrasp naar beneden duwen.
3. Voeg dan de kokosbloesemstroop, de vanillepoeder en het zout toe en mix alles nog even goed door.
4. Doe dit mengsel in een vorm naar keuze. Ik gebruik zelf het liefst siliconen vormen omdat je je kokoskoeken er dan het makkelijkst uit kunt duwen.
5. Laat nu de cacaoboter smelten en doe dit samen met de cacaopoeder en de kokosbloesemstroop in de keukenmachine en mix gelijk. Giet dit over je kokoslaag en zet voor tenminste 30 minuten in de koelkast totdat alles weer hard is geworden.
Variatietips
♥ I.p.v. vanillepoeder kun je ook het merg uit een vanillestokje gebruiken.
♥ Cacaoboter is best prijzig dus je zou de chocoladelaag ook van hele pure chocola kunnen maken.