Quinoa met pistachenoten
Lekker, fris, gezond en met een bite. Deze warme quinoa salade is lekker licht en goed van smaak.
Ingrediënten 2-3 porties quinoa pilav
2 el kokosolie
1 ui
1 rode paprika
1 teen knoflook
100 gr wortels
300 ml gistvrije groentebouillon (1/2 blokje + 300 ml water)
180 gr quinoa
rasp van 1 sinaasappel
50 gr gepelde pistachenoten
Keltisch zeezout
Pilav met quinoa en pistachenoten maken
1. Snijd de ui, de paprika en de wortel fijn.
2. Bak de ui en de paprika in wat kokosolie op matige temperatuur.
3. Voeg na vijf minuten de wortel toe en pers een knoflookje uit en bak een paar minuten mee.
4. Voeg een half blokje groentebouillon toe en 300 ml water. Breng aan de kook en voeg dan de quinoa toe. Laat circa 15 minuten zachtjes koken totdat de quinoa zacht is.
5. Rasp de sinaasappel.
6. Roer de rasp, de pistachenoten en wat zout door de quinoa en serveer.
Variatietips
♥ Pers de sinaasappel uit en voeg wat van het sap toe aan de pilav.
♥ Voeg partjes sinaasappel toe aan de pilav.
♥ Voeg andere soorten groente toe (klein gesneden).