Paarse pap met quinoa en blauwe bessen
Bij quinoapap met appelsap en blauwe bessen denk je misschien ‘bleh, quinoa is nootachtig’. Maar met dit recept maak je er een zoete pap van en start je je dag echt goed! Alle ingrediënten zijn namelijk supergezond en geven je lijf een enorme boost!
Ingrediënten 2 porties
120 gr quinoa
250 ml verse appelsap
Handje blauwe bessen
2 el hennepzaad
Paar walnoten
1 el citroensap
1 tl kaneel
5 druppels stevia
Variatietips
♥ Laat het hennepzaad en vervang door wat extra noten.
♥ Varieer met de noten.
♥ Voeg wat lijnzaad of chiazaad toe.
♥ Kook een kaneelstokje mee.
Bereiding quinoapap
1. Kook de quinoa zachtjes in de appelsap tot bijna alle quinoa is opgenomen (duurt circa 10-15 minuten).
2. Bak in een droge koekenpan het hennepzaad tot deze gaat poffen óf totdat de geur goed vrijkomt.
3. Mix de quinoa met de stevia, kaneel en citroen. Voeg eventueel ook de blauwe bessen toe of serveer die apart.
4. Verdeel de pap over 2 kommetjes (zet er eventueel 1 in de koelkast voor de volgende dag).
5. Serveer de paarse quinoapap met de walnoten, het hennepzaad en eventueel nog wat blauwe bessen.