Rijstsalade met kidneybonen
Vegetarische rijstsalade met kidneybonen als eiwitbron. Een lekkere salade die het zowel in de winter als in de zomer goed doet!
Ingrediënten rijstsalade
120 gr rijst
2 paprika’s
1 komkommer
1 teen knoflook
3 bosui
2 tomaten
Blik kidneybonen
10 olijven
Feta of witte kaasblokje
Balsamico of azijn
2 el tijm
Peper en (zee)zout
Rijst met kidneybonen en paprika maken
1. Snijd de bosui fijn en houdt het groene gedeelte apart voor de garnering.
2. Maak de knoflook fijn en bak deze samen met de ui kort aan in wat olie. Gebruik een normale pan.
3. Voeg 350 ml water toe plus de rijst en breng aan de kook voor 15 minuten.
4. Snijd de paprika in blokjes en voeg die na 5 minuten kooktijd toe aan de rijst.
5. Snijd de komkommer en de feta in blokjes. Voeg wat balsamico toe, hussel alles door elkaar en zet apart.
6. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel af onder de kraan en laat uitlekken.
7. Snijd de tomaat in grove blokjes en hak de olijven in stukjes.
8. Giet de rijst goed af en meng met de kidneybonen, de tomaat en de olijven. Breng op smaak met peper, tijm en zeezout.
9. Roer de komkommer met feta er doorheen.
10. Strooi het groene gedeelte van de bosui erover en eet smakelijk!
Variatietips
♥ Voeg falafel of gehaktballetjes toe.
♥ Voeg gedroogde uitjes toe of stukjes knoflookbrood (bak een sneetje brood in wat olie, smeer er geperste knoflook over en snijd in blokjes)
♥ Voeg groenten toe die je nog over hebt, bijvoorbeeld courgette (even goed aanbakken in wat olie).