Lekkere salade met rode bieten en rucola
Deze salade heeft veel smaken en texturen en is daarom perfect om aan gasten te serveren. Of om lekker zelf van te genieten natuurlijk! 😉
Ingrediënten rode bietensalade
(3 personen)
300-400 gr gekookte bietjes
1-2 stronkjes witlof
75 gr rucola
Paar el kant en klare linzen (verkrijgbaar in zak bij o.a. AH)
2 handsinaasappels
1 rode ui
handje walnoten
125 gr geitenkaas
Dressing:
Paar eetlepels yoghurt
Balsamico
Olijfolie
Mosterd
Peper & zout
Salade met rode bieten, rucola, linzen en geitenkaas maken
1. Snijd de bietjes in partjes.
2. Verwijder de buitenste laag van de witlof en snijd de rest in reepjes.
3. Snijd de ui doormidden en daarna in mooie dunnen halve ringen en halveer die nogmaals (anders krijg je van die grote stukken).
4. Pel de sinaasappels en snijd de partjes in 3-4 stukjes.
5. Maak je dressing door een paar lepels yoghurt te mengen met een scheut olijfolie, een scheutje balsamico en een pietsje mosterd. Proef even wat je er van vindt en voeg indien nodig nog wat van een ingrediënt toe. Je kunt de peper en het zout aan je dressing toevoegen of los over je salade doen.
6. Leg eerst de rucola op een bord, dan de witlof, dan de bietje, de ui en de sinaasappelstukjes. Doe er naar smaak wat linzen overheen. Verbrokkel de geitenkaas erover en daarna de walnoten. Maak af door de dressing erover te sprenkelen.
2 comments
Dankjewel voor dit recept! Ik heb deze salade gemaakt en hij is écht lekker! Normaal reageer ik nooit op recepten ofzo, maar voor deze moest ik je gewoon even bedanken! 🙂
Hi Sarah, wat leuk dat je een berichtje achterlaat! Fijn te horen dat de salade in de smaak valt! 🙂