Gistvrije broccoli soep
Deze romige, suiker- en gistvrije broccolisoep vult enorm en is lekker van smaak, mede door de garnaaltjes en stukjes paling. Dankzij een scheut amandelmelk en een avocado ook vol van smaak. Meer dan genoeg voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen!
Ingrediënten broccolisoep
(ruim voor 2 personen of als voorgerecht voor 4 personen)
1 broccoli
1 avocado
3 tenen knoflook
2 sjalotjes
200 ml amandelmelk
Bakje roze garnaaltjes
2 paling
Roomboter & olijfolie
Bouillon, 700 ml (gistvrije groentebouillon verkrijgbaar bij natuurwinkel)
Kruiden
Foelie
Oregano
Marjolein
Peterselie
Peper en zout
Romige broccolisoep maken
1. Snijd de broccoli in stukken, hak de sjalotjes en knoflook grof, snijd de paling en avocado in stukjes.
2. Verwarm een flinke klont roomboter in een pan en voeg een scheut olijfolie toe en de knoflook en sjalotjes.
3. Bak voor circa twee minuten en voeg dan de broccoli toe en hussel dan nog voor een minuutje constant door.
4. Voeg dan de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
5. Een snuf (zee)zout en een paar flinke draaien aan de pepermolen. Eetlepel peterselie, snufje marjolein en snuf oregano en foelie maken het af.
6. Als je de broccoli makkelijk kunt doorsnijden zet je het vuur laag en voeg je 200 ml amandelmelk toe.
7. Laat nog eventjes doorkoken en voeg als laatste de stukjes avocado toe. Zet het vuur uit en maak de soep glad met een staafmixer.
8. Schep de soep in de borden en voeg dan de garnaaltjes en stukjes paling toe.
Variatietips
♥ Geen sjalot in huis? Gebruik dan een gewone ui.
♥ Geen amandelmelk in huis? Probeer het dan met geiten- of schapenmelk of laat het gewoon weg.
♥ Heb je ph-zout in huis? Voeg hier een klein beetje van toe, dan wordt de soep ook schuimig.
♥ De kruiden doe ik op gevoel, kun jij ook mee experimenteren. Nu heb ik bijvoorbeeld een snuf marjolein gebruikt, maar de volgende keer probeer ik weer iets anders.
♥ Gebruik altijd groentebouillon poeder zonder gist! Of maak zelf gistvrije kippen- of vleesbouillon.