Makkelijke en luxe courgette soep
Deze soep is echt heel erg lekker en makkelijk te maken! Een topper om te serveren als voorgerecht of om jezelf te verwennen op een koude avond. Wil je helemaal vegan gaan? Laat dan de pecorino achterwege.
Ingrediënten zachte courgette soep (voor een flinke pan soep)
2 courgettes, in stukken gesneden
2 uien, grof gesneden
2 knoflooktenen, fijn gesneden
1 rood pepertje zonder zaadjes, fijngesneden
Pecorino
komijnzaadjes
kerriepoeder
witte wijn of bouillon
peper en zout
Zachte courgette soep maken
1. Snijd de courgettes in stukken, hak de uien grof en snijd de knoflooktenen fijn.
2. Doe olijfolie in een pan doen en voeg de courgettes, uien, knoflook en rode peper toe. Bak todat de uien glazig zijn en de courgettes een pietsie verkleurd.
3. Doe de komijnzaadjes, kerriepoeder en peper erbij.
4. Voeg een flinke scheut witte wijn toe of een flinke scheut bouillon.
5. Voeg een snuf zout toe en pureer alles met een staafmixer.
6. Voor een fluweelzachte soep duw je de soep nog door een puntzeef.
7. Strooi er wat geschaafde pecorino over.
Eet smakelijk!