Salade met koriander en kikkererwten
Deze salade met koriander, kikkererwten en cherrytomaten is in een handomdraai gemaakt en kun je als bijgerecht serveren bij een stuk vlees of tijdens de lunch. Je kunt de salade echter ook voller maken met meer ingrediënten zodat het een maaltijdsalade wordt. Hiervoor heb ik bij de variatietips wat ideeën gezet voor je!
Ingrediënten salade met kikkererwten (2 personen)
Bakje cherrytomaatjes
Blik kikkererwten
3 bosuitjes
2 teentjes knoflook
1 avocado
1 limoen
Bakje koriander
Lekkere olijfolie
Peper & zout
Variatietips
♥ Varieer naar hartenlust met de hoeveelheid van de ingrediënten. De ene keer gebruik ik 2 teentjes knoflook, de andere keer 3.
♥ Lekker om wat rucola of spinazie toe te voegen.
♥ Ook lekker om toe te voegen: stukjes gekookte en afgekoelde kip, een eitje, feta of mozzarella, pompoenpitten, pijnboompitten, zonnebloempitten of hennepzaad (kort gebakken in droge koekenpan).
♥ Voor een maaltijdsalade is het erg lekker om een graan zoals quinoa toe te voegen.
♥ Stukje mango over? Past hier heerlijk bij!
Salade met koriander en kikkererwten maken
1. Maak de knoflook fijn en stop in een saladeschaal.
2. Was de cherrytomaatjes (ik heb nu tros-cherrytomaatjes, die zijn nóg voller van smaak) en snijd ze doormidden. Voeg toe in de schaal.
3. Was de bosuitjes en snijd fijn (óók het groen van de stengel) en voeg toe.
4. Als je kikkererwten uit blik neemt, pak dan de hoeveelheid zoals je die wilt en spoel goed af onder de kraan. Voeg toe aan de rest.
5. Hak de koriander fijn en voeg toe, samen met een scheut lekkere koud geperste olijfolie, limoensap, peper en zout (zeezout vind ik hier erg lekker bij). Heb je tijd genoeg? Zet de salade dan eventjes weg zodat de smaken goed in kunnen trekken.
6. Voeg als laatste de avocado toe.
Bon apetit!