Tonijnsalade met krieltjes en sperziebonen
Dit is nou typisch zo’n oldtime favorite recept. Oftewel, altijd goed! De krieltjes combineren ontzettend lekker met de sperziebonen en de tonijn.
Ingrediënten krieltjessalade met tonijn en sperziebonen
250 gr krieltjes
250 gr sperziebonen
Blikje tonijn op water
1 rode paprika
1 groene paprika
2 handjes zwarte olijven
2 eieren
2-3 el mayonaise
1 el citroensap
2 ansjovisfilet
Peper & zout
Salade met krieltjes, tonijn en sperziebonen maken
1. Kook de krieltjes (met schil) in 20 minuten gaar. Giet af en spoel af met koud water. Snijd vervolgens in grove stukken.
2. Snijd de sperziebonen eventueel wat kleiner en kook 10 minuten. Spoel even af met koud water.
3. Kook de eieren 8-9 minuten.
4. Snijd de paprika’s in blokjes.
5. Doe de krieltjes, sperziebonen, paprika’s en de tonijn in een kom.
6. Voeg naar smaak zwarte olijven toe. Eventueel kun je die nog wat kleiner snijden.
7. Snijd de ansjovis fijn en meng in een bakje met de mayonaise en het citroensap.
8. Roer de dressing door de salade en maak af met een flinke draai aan de pepermolen en lekker wat zeezout.
Variatietips
♥ Voeg een rode ui toe, in dunne ringen gesneden.
♥ Voeg een gele paprika toe.
♥ Voeg tomaat toe zoals trostomaat of cherrytomaatjes.