Lekkere linzensalade met courgette en komkommer
Linzen zijn van zichzelf soms vlak van smaak en daardoor niet mijn eerste keus. Maar eigenlijk is dat zonde want linzen vormen een mooie bron van eiwitten en zijn dus een superbooster voor je gezondheid! In deze salade passen ze perfect. De courgette, komkommer en wortel maken de salade knapperig. De knoflook brengt de dressing op smaak en wordt in Rusland de ‘penicilline van de armen’ genoemd. Zoveelste toppertje voor je lijf dus!
Ingrediënten linzensalade met courgette 2 personen
1 cup gedroogde linzen
Halve courgette
Halve komkommer
50 gr wortel
2-3 bosui
100 gr gemengde sla
50 gr shiitake (of vervang door olijven)
2 cm verse gember
1 teen knoflook
1 schijf verse ananas (bij candidadieet weglaten)
1 tl komijn
1 tl kurkuma
3 el limoensap
6 el olijfolie
Peper & zout
Linzensalade met courgette en knoflook maken
1. Zet de linzen op met water en laat zachtjes 30 minuten koken.
2. Schil de gember en snijd fijn. Maak ook de knoflook fijn (snijden of met een pers).
3. Meng in een potje of dressingshaker de volgende ingrediënten: olijfolie, limoensap, komijn, kurkuma, gember, knoflook, zeezout. Schud alles goed door elkaar en zet apart.
4. Maak slierten van de courgette of snijd fijn.
5. Snijd ook de komkommer in stukjes en de bosui fijn. Ook de wortel fijn snijden.
6. Meng de sla met de komkommer, bosui, wortel, courgette en linzen. Schenk de dressing erover en hussel goed door elkaar.
7. Snijd de ananas fijn en voeg toe. Enjoy!
Variatietips
♥ Maak het jezelf gemakkelijk en koop de wortel julienne gesneden.
♥ Voeg voor een extra bite nog gehakte amandelen, walnoten of hennepzaad toe.
♥ Voeg wat groene olijven toe.
♥ Ook lekker zonder de shiitake of ananas.