Kip met salie in een jasje van rauwe ham
Kip heeft van zichzelf een vlakke smaak. Perfect om toe te voegen aan curry’s, maar op zichzelf dus een beetje saai. Met salie en rauwe ham haal je de smaak enorm op! Een klein karweitje om te maken, maar zeker de moeite waard!
Ingrediënten kipsaltimbocca 2-3 personen
300 gr kipfilet
Salie
Rauwe ham
Voor erbij:
Broccoli
Krieltjes
Saltimbocca met kip, ham en salie maken
1. Snijd de kipfilet voorzichtig in de lengte doormidden.
2. Leg een stukje vershoudfolie over de kip en sla de kipfilet plat met een pan.
3. Leg op ieder stukje kip 1-2 blaadjes salie en een stuk rauwe ham.
4. Leg vier plakjes rauwe ham klaar voor stap 5.
5. Rol de kipfilet op en rol dan nog in een plakje ham. Zet vast met een prikker.
6. Bak de rolletjes in een beetje olijfolie in circa 20-25 minuten gaar. Af en toe keren zodat alle kanten gaar worden. Voor het serveren even doormidden snijden om te checken of de kip goed gaar is geworden.
Lekker met krieltjes en broccoli.