Snelle hartige taart
Dit hartig taartje doet het prima op een dag dat je even snel een lekkere, warme en knapperige maaltijd wilt.
Easy peasy dus snel aan de slag!
Ingrediënten hartige taart met broccoli
6 plakjes bladerdeeg
125 gr cherrytomaatjes
kleine broccoli
Uitje
3 eieren
2 el Italiaanse kruiden
Peper & zout
Optioneel: geraspte kaas
Hartige taart met broccoli en Italiaanse kruiden maken
1. Zet de oven op 180 graden.
2. Kook of stoom de broccoli net gaar.
3. Halveer de tomaatjes en snijd een uit fijn.
4. Leg een stukje bakvel op de bodem van je bakvorm.
5. Vet de zijkanten in met wat olijfolie.
6. Laat je bladerdeeg ontdooien, maar let op! Niet te lang laten liggen anders worden ze te slap! Stop ze dus op tijd in je bakvorm en druk de stukken goed tegen elkaar aan. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
7. Leg alle groenten op de bladerdeeg.
8. Kluts de eieren goed door elkaar met de kruiden en wat peper en zout en giet over de groenten.
9. Doe er eventueel nog wat geraspte kaas over.
10. Zet nu in de oven voor 30 graden.
Bon apetit!
Variatietips
♥ Ook lekker met gerookte, gekookte of gebakken kip.
♥ Voeg wat pijnboompitjes toe.
♥ Kluts een eetlepel pesto mee met de eieren.
♥ Eigenlijk kun je hier alle groenten in mikken die je nog hebt liggen.
♥ Geen Italiaanse kruiden in huis? Experimenteer dan eens met iets van oregano of basilicum.
4 comments
Ik heb al zoveel recepten van jou site gemaakt. Heerlijk en lekker makkelijk ook !!
Deze taart klinkt ook goed. Ik heb m uitgeprint. Alleen wat serveer je bij de hartige taart? Salade of iets anders?
Groetjes Carla
Hi Carla! Wat superleuk om te horen! Word ik helemaal blij van! 🙂
Bij hartige taart kun je serveren wat je wilt. Een salade klinkt als een goed idee. Of een stuk vlees. Of een soepje? Bij mij hangt het af van hoeveel zin en tijd ik nog heb om wat te maken. Alleen een hartige taart kan soms dus al genoeg zijn. 🙂
P.s. Ik houd me aanbevolen voor verbeterpunten voor de recepten hoor! Als je een smaakvolle toevoeging hebt gedaan hoor ik het graag! 🙂
Deze klinkt goed en ga ik zeker maken! Alleen heb ik vraagtekens bij bladerdeeg. Mag dat gewoon?
Hi Kim, yes, kies wel voor bladerdeeg zonder gist! 🙂