Lekkere vissoep met rijst
Eerlijk gezegd eet ik niet vaak vis en ben ik niet megadol op vis. Toch is deze vissoep met kabeljauw een blijver! Vind hem echt heel lekker! En hij is goed te variëren waardoor je iedere keer weer wat nieuws proeft!
Ingrediënten vissoep 4 personen
4 tenen knoflook
4 rijpe trostomaten
4 handjes bevroren erwten
1,5 liter groentebouillon
2 laurierblaadjes
Paar takjes rozemarijn
130 gr rijst
500 gr kabeljauwfilet
Optioneel: zeekraal
Vissoep maken
1. Pel de knoflook en maak fijn.
2. Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes.
3. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de tomaatjes en knoflook met wat peper voor een paar minuten.
4. Voeg de bouillon toe met de laurierblaadjes en de rozemarijn. Breng weer aan de kook, voeg de rijst en de erwtjes toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
5. Snijd de kabeljauw in stukken en voeg die toe aan de soep, laat in 8 minuten gaar worden.
6. Verwijder de laurierblaadjes en breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout.
Variatietips:
♥ 1 rode peper fijnsnijden en meekoken.
♥ Stukje gember fijnsnijden en meekoken.
♥ Paar sprietjes bieslook toevoegen voor het serveren.
♥ Voeg garnalen en/of mossels toe.
♥ Gebruik een andere witvis.
2 comments
hoe zit het met groentenbuilion ?
ik las dat hier ook ergens suikers en gluten in kunnen inzitten?
Hi Ellen, wat leuk dat je deze site hebt gevonden! Ja, het klopt dat in de ‘gangbare’ bouillons gist en suiker wordt toegevoegd. Daarom haal ik bouillonblokjes zonder gist bij de natuurwinkel. Dit staat dan duidelijk op de verpakking vermeld. Ik gebruik bijvoorbeeld nu bouillonblokjes van het merk ‘Cenovis’. Hier is geen gist aan toegevoegd. Wel een beetje dextrose, maar de hoeveelheid is voor mij verwaarloosbaar (staat ook als laatste ingrediënt vermeld). Qua gluten zit je met deze bouillonblokjes ook goed. Groetjes Marije