Zuurdesembrood belegd
Nadat ik mijn maag vanmorgen heb gevuld met een warme quinoapap (reken maar dat ik dat op koude dagen vaker ga eten), ben ik later die ochtend naar de sportschool gegaan en buiten gaan hardlopen. Vervolgens zuurdesembrood gehaald en een heerlijke lunch in elkaar gezet. Het kostte dan wel wat tijd maar het was zeker de moeite waard!
P.s. Ik had gisteren op mijn weekmenu gezet dat ik alleen de twee boterhammen met tomaat en ei zou maken, maar er gaat niks boven vers brood én ik vind dat ik goed mag lunchen van mezelf zodat ik niet in de verleiding kom naar snelle suiker te grijpen.
Ingrediënten lekker belegde zuurdesemboterham
2 sneeën zuurdesembrood
1 ei
1 tomaat
Mayonaise
Bieslook
Alfalfa
Zuurdesembrood met ei en tomaat maken
1. Kook het ei.
2. Snijd de tomaat in plakken.
3. Rooster je boterham. Of niet. Wat jij lekker vindt!
4. Besmeer een (geroosterde) zuurdesemboterham met een beetje mayonaise*, leg daarop plakjes gekookt ei en plakjes tomaat (mijn voorkeur gaat uit naar trostomaat maar neem vooral de tomaat die je lekker vindt). Strooi daarover wat verse bieslook en een beetje peper en zout.
* Let op dat je mayonaise koopt zonder suiker of glucosestroop e.d. De betere mayonaise koop je bij de natuurvoedingswinkel.
Zuurdesembrood met geitenkaas en alfalfa
1. Snijd een lekker stuk geitenkaas (ik heb hier bijvoorbeeld Bettine Blanc gebruikt) en doe dat op een (geroosterde) zuurdesembrood. Beetje peper en alfalfa erover en je hebt een topboterham!