Frittata: aardappels, ei, paprika, feta
Geen idee wat je moet eten? Maar wel zin in een lekkere, snelle hap? Deze frittata biedt uitkomst! Plunder je koelkast en vul hier en daar aan met een ingrediënt en je hebt in een handomdraai een lekkere suikervrije maaltijd op tafel staan.
Tip van de dag: Staar je niet blind op de ingrediënten! Soms kun je wat weglaten en soms kun je iets vervangen of iets anders toevoegen. Dit recept is gemaakt met wat ik nog in de koelkast had liggen en ik ben alleen naar de supermarkt gegaan om aardappels te halen. 🙂
Ingrediënten frittata (3-4 personen)
6 aardappels (Nieuwe of Opperdoezen of lichtkruimig)
± 5 paprika’s (verschillende kleuren)
2 rode uien
6-7 eieren
2-3 teentjes knoflook
300 gram feta
handje verse kruiden zoals basilicum of peterselie
Frittata met paprika en feta maken
1. Was de aardappels en snijdt ze in plakjes (en nee, ik heb ze niet geschild).
2. Omdat het hier om een grote hoeveelheid gaat, gebruik ik 2 koekenpannen. Verwarm de pannen en doe er een scheutje olijfolie in. Bak hierin voor circa 4-5 minuten de aardappelschijfjes op half vuur tot ze gaar zijn (hussel af en toe om). Je weet dat ze gaar zijn als je mes er makkelijk doorheen gaat. Voel je nog weerstand, dan is de aardappel nog rauw. Het liefst wil je de aardappel net gaar hebben.
3. Was ondertussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in grove stukken (dan hou je nog lekker een beetje bite over).
4. Snijd ook de 2 uien in grove stukken.
5. Ondertussen zijn je aardappels (bijna) gaar dus doe deze allemaal in 1 pan en bak ze op laag vuur verder. Doe in de lege pan wat olijfolie en bak de paprika en rode ui.
6. Als je paprika en rode ui lekker gebakken zijn (de rode ui wordt glazig) dan voeg je ze toe aan de aardappels.
7. Hak de knoflook fijn en voeg toe en doe er wat peper en zeezout overheen.
8. Breek de eieren boven de pan. Let op dat je nu op halfhoog vuur verder gaat.
9. Hak de feta in grove stukken en strooi er overheen.
10. De onderkant van je frittata gaat het hardst dus let op dat hij niet aanbrandt. Na 4-5 minuten roer je de boel om zodat het ei overal omheen komt te zitten. Zo zorg je ervoor dat het ei goed gaar wordt en hierdoor smelt ook de feta een beetje.
11. Het is lekker om er een handje verse kruiden overheen te doen. Ik had geen verse peterselie in huis dus heb ik basilicum gebruikt.
Superlekker met de snelle salade!
Bon apetit!
Variatietip
♥ Dit recept kun je natuurlijk eindeloos bewerken met andere groenten. Kijk wat je in koelkast hebt liggen en mik het bij elkaar in een pan. Ben benieuwd als jij er wat anders van hebt gemaakt!
Het maken van een frittata in foto’s
Alles bij elkaar in 1 pan, nog 4-5 minuten doorbakken:
Tijd om alles door te husselen en door te laten garen:
Basilicum erover en op tafel:
Vanuit de pan op je bord:
Aangevuld met de Snelle Salade: