Spinazie, paprika, feta en pruim in een stamppot
Deze stamppot is lekker en snel te maken met maar een paar ingrediënten. Ook zijn er genoeg opties om mee te variëren, zie de variatietips onderaan het recept! Zit je in de fase dat je echt geen suikers wilt nuttigen? Laat dan de pruim weg! Voor degenen die al wel ruimer kunnen gaan eten, enjoy the taste!
Ingrediënten spinazie stamppot (2-3 personen)
Circa 6 aardappels
300-400 gram spinazie
1 rode paprika
150-200 gram feta
Gedroogde pruimen naar believen
1 tl mosterd (kun je ook weglaten)
1 eetl crème fraîche (kun je ook weglaten)
Peper & Zout
Stamppot spinazie, paprika, feta & pruim maken
1. Schil de aardappels en kook ze gaar met wat zout.
2. Bak de spinazie totdat deze slinkt (tip, snijd de spinazie voordat je hem bakt zodat hij makkelijker door de hutspot kan).
3. Snijd de paprika in blokjes en bak die mee.
4. Snijd de pruimen in stukjes, evenals de feta.
5. Giet de aardappels af (bewaar evt wat van het kookvocht) en stamp ze fijn.
6. Doe de crème fraîche en mosterd erbij en voeg vervolgens de spinazie, paprika, feta en pruimen toe.
Even husselen en….. bon apetit!
Variatietips
♥ Voeg een uitje of een knoflookje toe.
♥ Vervang de gedroogde pruimen door rozijnen of abrikoos of laat het weg.
♥ Voeg geroosterde pijnboompitten of amandelen toe (amandelen zijn ook een goede vervanger voor het zoete, gedroogde fruit!).
♥ Laat de crème fraîche weg en gebruik het kookvocht of een klontje boter.
♥ Laat de mosterd weg en gebruik wat meer peper en zout.
1 comment
bijzondere combe met pruim!