Lekkere gevulde aubergine
Gevulde aubergine! Simpel om te maken, leuk om te zien en lekker om te eten!
Ingrediënten gevulde aubergine (2 personen)
1 grote aubergine (of 2 kleine)
300 gr rundergehakt,
2 uien gensippers
bosje peterselie, grof gehakt
2-3 teentjes knoflook
Blik hele tomaten
1-2 tomaten
Zilvervliesrijst
Gemberpoeder
Kerriepoeder
Marjolein kruid
Pecorino
Rucola
Peper & zout
Aubergine gevuld met gehakt maken
1. Verwarm de oven voor op circa 200 graden.
2. Snijd de aubergine(s) doormidden en haal met een mesje of lepel het vruchtvlees eruit. Bewaar het vruchtvlees!
3. Leg de uitgeholde aubergines in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie.
4. Zet de ovenschaal circa 8-10 minuten in de oven om de aubergine voor te garen en zet ze daarna apart.
5. Zet ondertussen de rijst op (zie verpakking voor de tijd).
6. Snipper de uien, hak de peterselie grof en rasp de kaas.
7. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en voeg het gehakt en de helft van de uien toe. Bak circa 3 minuten en voeg de kruiden toe: twee theelepels marjolein, 2 theelepels gemberpoeder en een eetlepel kerriepoeder. Voeg ook peper en wat zout toe.
8. Pak dan het blik met tomaten en snijd met een mes de tomaten in het blik wat kleiner.
9. Voeg dit vervolgens toe aan de pan, samen met de grof gehakte peterselie, de knoflook en de rest van de uien. Voeg ook het vruchtvlees van de aubergines toe. Laat de saus zachtjes nog een paar minuten pruttelen.
10. Vul de aubergines met de saus en bedek ze met plakjes tomaat en bestrooi ze met geraspte pecorino.
11. Zet de gevulde aubergines voor circa 5-6 minuten terug in de oven totdat de kaas een beetje gesmolten is.
12. Serveer met de zilvervliesrijst en een pluk rucola.
Variatietips
♥ Je kunt de rijst ook weglaten.
♥ Ook lekker met wat gebakken pijnboompitjes.
♥ Geen trek in rucola? Laat het dan weg.
♥ Vervang de marjolein door paprikapoeder.
♥ Vervang het gehakt door pittige kipstukjes.
♥ Vervang de pecorino voor grano pedano als je hier tegen kunt.
♥ Voeg feta toe.