Een beetje vreemd, maar wel lekker! Aardbeienmousse met balsamicoazijn en koriander. Aan de bovenkant mousse, daaronder iets dat het midden houdt tussen gelei en pudding.
Mensen die een streng candidadieet volgen moeten oppassen met de balsamicoazijn, maar voor diegenen die wat losser kunnen zijn met azijn is dit toetje een absolute aanrader!
Ingrediënten (3-4 personen)
1 gelatineblaadje
150 gram aardbeien
6-8 takjes koriander
25 ml (of gram) balsamicoazijn
3 druppels Stevia
2 eiwitten
Hopelijk heb je gekozen voor balsamicoazijn waar geen suiker aan is toegevoegd.
Laat het gelatineblaadje 10 minuten weken in een kommetje koud water.
Spoel de aardbeien af, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes. Spoel ook de koriander af.
Smelt de aardbeien in een pannetje met de koriander en de balsamicoazijn. Voeg 3 druppels Stevia toe.
Als er een beetje een papje is ontstaan, duw je dit door een zeef. Het sap vang je op. Wrijf alles goed door de zeef. Vervolgens wring je de gelatine uit en voeg je dit aan het aardbeiensapje.
Klop nu de eiwitten stijf (of gebruik net als ik de staafmixer, ideaal!) en meng dit door het sap.
Verdeel het papje over 3-4 kopjes en zet het voor tenminste 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Serveer met een plukje koriander.