Wist je dat je suikervrije amandelpasta met stevia heel goed zelf kunt maken? Tegenwoordig betaal je veel geld voor amandelpasta, dus zelf maken is én een goedkopere optie én je kunt zelf de smaak beïnvloeden! Want wanneer je suikervrij moet eten, wil je natuurlijk wel nog gewoon lékker eten! En als ik voor mezelf en mijn zoon spreek: we eten dan graag ook nog iets zoet! Dus wat begon als een experiment, is nu een blijvertje geworden!
Zelf gemaakte amandelpasta met stevia!
Het is een mooi proces om te zien hoe je amandelen veranderen in een smeuïge pasta! Door de amandelen eerst te roosteren komt er een extra lekkere smaak vrij! Je hoeft dit natuurlijk niet te doen, maar ik kan het je echt aanraden! Ook is het erg lekker om kokosolie toe te voegen. Zeg maar dag tegen pindakaas en hallo tegen je eigen gemaakte amandelpasta! Qua keukenmachine zou ik géen blender en géén notenbakje gebruiken, maar gewoon echt een keukenmachine met een lekker scherp mes. In 10 minuten tijd veranderen je amandelen dan in een pasta. Eerst worden de noten fijngemalen en als je de machine dan door laat draaien, komt de olie uit de noten en verandert het van een stevige massa naar een smeuïge massa. Leuk proces om te zien!
Ingrediënten amandelpasta met stevia
250 gr amandelen
1 el kokosolie (dit maakt je amandelpasta lekker smeuïg)
7 druppels stevia
Zelf amandelpasta maken doe je zo:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Leg de amandelen op een vel bakpapier en zet ze voor circa 10 minuten in de oven.
3. Laat de amandelen afkoelen.
4. Doe de amandelen in een keukenmachine en maal fijn.
5. Voeg een lepel kokosolie toe en 7 druppels stevia en laat de keukenmachine draaien totdat je een smeuïge pasta hebt. Dit kan nog zo’n 8 minuten duren. Het kan zijn dat je tussendoor nog even met een spatel de massa naar beneden moet drukken. Maak je geen zorgen als de notenpasta stevig is. Wanneer je langer doordraait, zul je zien dat je notenpasta smeuïg wordt!
Bewaar je amandelpasta in een afgesloten bakje.