Brownie met zoete aardappel en stevia
Als je denkt dat je tijdens het candidadieet of elk ander suikervrij dieet moet lijden dan heb je het mis! Deze 100% suikervrije brownie is gemaakt met zoete aardappel en gezoet met stevia. Helemaal top dus! Ik ben verliefd en heb deze brownie dan ook heel graag in mijn koelkast staan!
Ingrediënten suikervrije brownie
Met onderstaande hoeveelheid krijg je tenminste 12-16 stukjes
3 zoete aardappels (geschild 450 gr)
85 gr cacaopoeder (bijna 1 cup)
5 grote el amandelpasta (bijna 1 cup)
60 gr amandelmelk (1/4 cup)
2 tl lijnzaad
2 el wijnsteenbakpoeder
1 tl steviapoeder
Suikervrije brownie met zoete aardappel maken
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en stoom voor circa 8 minuten.
3. Doe de zoete aardappel in een kom en voeg alle andere ingrediënten toe en maak fijn met een staafmixer. OF doe alle ingrediënten in een keukenmachine (let op dat de warme lucht kan ontsnappen!).
4. Vet een kleine bakvorm in met kokosolie (tip: doe een stukje bakpapier op de bodem) en stort daar de massa in.
5. Zet in de oven voor 45 minuten.
6. Hij is goed als de bovenkant goed stevig is. Haal uit de oven en keer om en laat afkoelen. Je kunt hem dan nog in de koelkast zetten om verder af te koelen. Bewaren doe je ook in de koelkast!
Variatietips
♥ Voeg wat gehakte pecannoten of hazelnoten toe.
♥ Voeg wat cacaonibs toe voor een bite.
♥ Wanneer je de zoete aardappel niet helemaal fijn maakt krijg je een leuk oranje patroontje in je brownie.