Zachte suikervrije chocolade fudge
Mmm, met dit recept is het candidadieet of ieder ander suikervrij dieet makkelijker vol te houden! Want met deze suikervrije chocolade fudge kun je gewoon nog genieten van een ‘guilty pleasure’. Denk bijvoorbeeld aan elke avond een stukje fudge bij de thee of een lekkere zoete snack voor in de middag. Met deze fudge kun je schuldloos snoepen én genieten!
Ingrediënten suikervrije chocolade fudge
250 gr zoete aardappel
100 gr kokosolie
80 gr witte amandelpasta
40 gr cacao
1/2 tl vanillepoeder
1 tl lucuma poeder
1 tl zout
Optioneel: 2 tl geraspte verse gember / handje cacao nibs
Chocofudge met zoete aardappel maken
1, Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
2. Kook de zoete aardappel 10 minuten en giet af.
3. Voeg de kokosolie toe zodat deze smelt.
4. Voeg nu de amandelpasta, de cacao, het zout en het vanillepoeder toe.
5. Roer tot een gladde massa
6. Vet een vierkante bakschaal in met wat kokosolie en leg een stukje bakpapier op de bodem.
7. Stort de massa hierin en verdeel gelijkmatig.
8. Laat tenminste 3 uur opstijven in de koelkast en snijd hem daarna in blokjes.
Variatietips
♥ Voeg bij stap 4 wat geraspte gember toe.
♥ Strooi bij stap 7 wat cacaonibs over de fudge.
♥ Voor een bite kun je bij stap 4 nog wat gehakte hazelnoten toevoegen.
Eet je graag zoete aardappel in je suikervrije baksels en wil je iets anders proberen dan deze fudge? Bekijk dan eens de suikervrije brownie met zoete aardappel! Ook zo’n lekkere chocolade topper die gezoet is met stevia.
2 comments
Hoi, wat een leuk recept lijkt me dit. Hoe lang is het houdbaar in de koelkast?
Hi Judith, dankjewel voor je berichtje! Ik heb werkelijk geen idee! Even uitproberen dus 😉