Zoete, suikervrije en vetarme traktatie
Deze suikervrije frambozen kwarktaartjes hebben precies de goede mix tussen zoet en verzadigend. Ze zijn namelijk niet té zoet dus je eet ze écht niet alle vier op. Én ze zijn ontzettend verzadigend dus na één taartje heb je echt wel genoeg gehad. Ideaal dus als je aan het diëten bent of gewoon op je voeding wilt letten!
Ingrediënten voor 4 taartjes:
150 gram havermeel (dit maak je makkelijk zelf door havermout fijn te malen in je keukenmachine!)
1/4 tl bakpoeder
1 flinke tl speculaaskruiden
Snufje zout
3 el olijfolie
90 ml amandeldrink ongezoet
Doosje frambozen
4 blaadjes gelatine, geweekt in water, uitgeknepen
200 ml magere kwark 0% vet
Paar druppels stevia
Tools
– 4 taartvormpjes (ø ca. 10 cm)
– deegroller
Bereiding suikervrije frambozen kwarktaartjes
1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
2. Doe het havermeel, het bakpoeder, de speculaaskruiden en het zout in een kom en meng goed. Voeg de olijfolie toe en prak met een vork tot grove kruimels. Voeg de amandelmelk met de stevia toe en prak weer goed door elkaar tot het samenhangend is.
3. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol ze uit (ik leg het bolletje deeg tussen twee bakpapiertjes en rol hem dan makkelijk uit). Druk het deeg dan in de taartvormpjes en bak de bodems ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
4. Pureer, terwijl de bodems afkoelen, de frambozen met een staafmixer of in het bakje van de staafmixer. Doe ze in een steelpan op middelhoog vuur en breng zachtjes tegen de kook aan. Doe de gelatineblaadjes erbij en laat ze al roerend oplossen. Voeg lekker wat stevia toe.
5. Doe de kwark in een kom en voeg de gepureerde frambozen toe. Roer tot een egale massa.
6. Schenk de kwark op de afgekoelde bodems en laat de taartjes 2 uur opstijven in de koelkast. Versier de taartjes vlak voor het serveren met wat rood fruit of met heerlijke granaatappelpitjes!
Het originele recept is van NewFysic maar ik heb frambozen in plaats van bramen gebruikt en ik heb stevia toegevoegd voor een zoetere smaakbeleving.
Wil je de bodem zoeter? Voeg dan wat erythritol toe.