Suikervrije kruidnoten met erythritol en stevia
Deze suikervrije kruidnoten met erythritol en stevia had ik bijna suikervrije pepernoten genoemd! Dit is hoe we thuis vroeger de kruidnoten noemen, maar nu weet ik wel beter! Het heeft me heel wat pogingen gekost om een suikervrije recept te maken dat ik goed genoeg vind om hier te plaatsen. Ja, de bekende suikerrijke kruidnoten zijn een stuk harder, maar deze suikervrije kruidnoten mogen er zeker niet voor onderdoen. Hoe langer je ze in de oven laat staan, hoe harder ze worden. Let er dan wel op dat de bovenkant van je kruidnoten niet verbrand!
Ingrediënten 20 stuks
40 gr amandelmeel
15 gr kokosmeel
20 gr boter
1 ei
1,5 el speculaaskruiden
1/2 tl vanillebourbon
1/2 el erythritol
4 druppels stevia
Optioneel: snuf gemalen anijs!
Bereiding suikervrije kruidnoten met erythritol en stevia
1. Verwarm de oven op 150 graden.
2. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat
3. Doe alle droge ingredienten in een kom en hussel door elkaar.
4. Laat de kokosolie smelten in de oven.
5. Roer de gesmolten kokosolie met het ei door de droge ingrediënten.
6. Voeg de boter toe en prak goed fijn met een vork. Daarna kun je met je handen verder kneden tot je een ietwat plakkerige bol hebt.
7. Vorm kleine balletjes en gooi die op de bakplaat. Hierdoor is de onderkant blijft en blijft de bovenkant bol.
8. Zet voor 12-15 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.