Deze cake is zoetig van smaak door de vanillepoeder, stevia en Vanille Fitshe shake.
Ingrediënten:
1 ei
30 gr boter
100 gr Biogarde yoghurt
60 gr amandelmeel
60 gr boekweitmeel
1 zakje (18gr) Vanille Fitshe shake
1 tl vanillebourbon (echte vanille poeder)
1 tl wijnsteenbakpoeder
snuf zout
Zet de oven op 180 graden. Hussel de amandelmeel, boekweitmeel, Fitshe shake, vanillebourbon, snuf zout en wijnsteenbakpoeder door elkaar met een vork om de klontjes eruit te halen. Mix het ei luchtig met een staafmixer. Laat de boter een beetje smelten in de oven.
Doe nu alles bij elkaar in een kom met de yoghurt en mix door elkaar. Dit kan met de deeghaak van je keukenmachine of gewoon met een vork.
Giet in een bakvorm (ik ben zelf dol op siliconen vormen) en zet voor 25 minuten in de oven.
Let op: ik heb een lage bakvorm (2 cm) gebruikt, vandaar dat 25 minuten genoeg waren. Gebruik je een hogere bakvorm dan zul je hem wat langer in de oven moeten laten staan om de binnenkant ook gaar te krijgen! Als je twijfelt of de binnenkant al gaar is, prik er dan even in met een satéprikker. Komt deze er droog uit, dan is je cake klaar!
Variatietips:
– lekker met blauwe bessen of frambozen
– ook heel fijn te eten met pindakaas
– voeg wat gehakte noten of cacaonibs toe voor een bite
Macro’s hele cake:
1081 kcal
72 kh
38 eiwit
69 vet
12 vezel