Deze cake is gezoet met Stevia en pompoen en mag je dus altijd en overal eten.
Ingrediënten:
400 gr pompoenstukjes
2 eieren
120 gr boekweitmeel
80 gr amandelmeel
90 gr yoghurt
1 tl stevia vloeibaar
1 tl stevia poeder
1 tl vanille bourbon (echte vanillepoeder)
1 tl kaneel
1 tl wijnsteenbakpoeder
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ik ga voor lekker makkelijk en kies voor de kant-en-klaar pompoenstukjes bij AH, maar je kunt ook zelf een pompoen schillen en de pitten verwijderen.
Kook de pompoenstukjes voor circa 15-20 minuten (totdat de stukjes zacht zijn).
Meng in een kom de boekweitmeel, amandelmeel, stevia poeder, vanille bourbon, kaneel en wijnsteenbakpoeder. Vermaal eventuele klontjes met een vork.
Kluts 2 eieren. Ik gebruik hiervoor graag de staafmixer. Roer hier de yoghurt en stevia vloeibaar doorheen.
Als de pompoenstukjes gaar zijn kun je ze afspoelen met koud water om de eerste hitte eruit te halen. Doe de stukjes in een keukenmachine om fijn te malen. Let op dat eventuele hete lucht van de pompoen nog kan ontsnappen anders vliegt je keukenmachine de lucht in. 😉
Voeg nu de droge en natte ingrediënten toe en mix tot één geheel.
Nu kun je alles in een bakvorm doen. Gebruik je een siliconen bakvorm dan hoef je die niet in te vetten, anders wel.
Zet in de oven voor circa 50 minuten. Hoe lager je bakvorm hoe korter, hoe hoger je bakvorm hoe langer.
Test met een satéprikker of je cake gaar is. Steek de prikker in je cake, komt deze er droog uit dan is je cake gaar.
Haal uit de oven, laat even tien minuten afkoelen en keer dan om zodat de onderkant kan afkoelen.
Lekker smullen en vries plakjes die je over hebt in of bewaar een dag in de koelkast.
Tip: extra lekker met een framboosje erbij!