Natuurlijk gezoete suikervrije worteltaart / wortelcake
Deze suikervrije worteltaart / wortelcake is gezoet met stevia, rozijntjes en abrikoos. Deze cake is een variant op de wortelcake met kokosmeel. Ik ben gaan experimenteren met andere natuurlijke zoetmiddelen door een vraag van Carla. Zij is een bezoeker van deze site en vroeg bij het wortelcake met kokosmeel recept naar een vervanger van de dadels. Nou dat is dus dit recept geworden! Waarbij ook de kokosmeel is vervangen door het makkelijke boekweitmeel. Geniet ervan!
Ingrediënten suikervrije worteltaart / wortelcake
3 eieren (150 gr)
50 ml kokosmelk van bijv. Alpro of Dream
80 gr rozijnen
100 gr gedroogde abrikozen
½ tl steviapoeder
100 gr boekweitmeel
250 gr geraspte wortel
snuf zout
½ tl vanille bourbon
¼ tl bakpoeder
Wat boter of kokosolie om in te vetten
Zo maak je de natuurlijk gezoete worteltaart / wortelcake
1. Doe de rozijnen en abrikozen in een bakje (eventueel warm) water en zet voor tenminste 5 minuten opzij. Daarna afgieten.
2. Zet de oven op 180 graden en zet je ingrediënten klaar.
2. Mix de eieren met de kokosmelk luchtig. Eventueel de boter wat laten smelten / zacht laten worden in de oven.
3. Voeg nu de rozijnen en abrikozen toe en mix toe een enigszins gladde massa.
4. Voeg aan de mix alle overige ingrediënten toe behalve de wortel. Laat even goed doordraaien zodat het meel goed verdeeld wordt.
5. Voeg als de laatste de wortel toe. Ik heb die even kort mee gemixt.
6. Vet een springvorm met boter of kokosolie. Leg op de bodem eventueel een stukje bakpapier. Stort nu de mix erin en verdeel over de bodem.
7. Zet in de oven voor circa 45 minuten. Check tussentijds hoe het met de bovenkant gaat. Dek eventueel af met een stukje folie. Prik na 45 minuten een satéprikker in het midden van je taart. Als deze er schoon uitkomt, is je taart goed. Let op, de satéprikker hoeft niet helemaal droog te zijn! Je wilt immers geen uitgedroogde taart.
8. Laat tien minuten afkoelen en verwijder de springvorm. Laat volledig afkoelen en geniet!
9. Deze cake kun je prima invriezen. ’s Ochtends een puntje laten ontdooien en je hebt voor overdag een heerlijk, gezonde traktatie voor jezelf! 🙂
Variatietips
♥ Doe walnoten door je beslag en/of op je taart voor een extra bite.
♥ Wil je een romige topping op je cake? Kijk dan even voor het recept bij de wortelcake met kokosmeel.