Bij mijn familie eten ze nooit vegan asperges, maar altijd precies op dezelfde manier: met ham, ei, nootmuskaat, botersaus en krieltjes. En tot het moment dat ik mij verdiepte in de effecten van vlees en zuivel genoot ik hier ook van. Alhoewel het mij altijd wel opviel dat ik na zo’n maaltijd bijna uit elkaar knalde. En dat ik de asperges met name lekker vond door de ham erbij. Tijd voor wat verandering dus! Dit recept vond ik op de site van Culy. Daar word suiker gebruikt om de saus op smaak te brengen en die heb ik vervangen door stevia. Superlekker!
Asperges uit de oven
Heb je er trouwens werkelijk ooit aan gedacht om asperges klaar te maken in de oven? Ik weet niet beter dan dat asperges gekookt worden, maar kan je vertellen dat ze uit de oven véél meer smaak krijgen! Echt een aanrader om eens te proberen dus! En nog een extra tip: kies het liefst voor dunne asperges!
Ingrediënten 1 persoon
250 gr geschilde asperges
80 gr couscous
Falafel
Hand amandelschaafsel
Handje verse peterselie
4 el tahin
Sap van citroen
Rasp van 1/2 citroen
1 teen knoflook
5-10 druppels stevia
Zout & peper
Variatietips
♥ Maak dit recept eens met quinoa in plaats van couscous.
♥ Voeg je favoriete groene groente toe!
♥ Van bezoeker Mirjam deze heerlijke tips gekregen: vervang de stevia door kokosbloesemsuiker en vervang de peterselie door basilicum en bieslook. Smullen!
Bereiding vegan asperges
1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Hussel de asperges met wat olijfolie en peper.
3. Leg de asperges op een vel bakpapier en zet ze voor 25 minuten in de oven tot ze beginnen te verkleuren.
4. Kook wat water en schenk dit over de couscous totdat deze ruim onder staat.
5. Bak het amandelschaafsel in een koekenpan totdat ze geuren en verkleuren en zet apart.
6. Bak je falafal, rasp de helft van de schil van de citroen met een zesteur. Pers de citroen uit.
7. Meng de tahin met de citroensap. Voeg wat water toe en pers het knoflookteentje uit en voeg toe. Doe de stevia erbij en meng tot een saus. Is deze te dik? Voeg dan nog water toe.
Proef je saus! Voeg naar smaak eventueel nog wat extra tahin, citroensap op stevia toe!
8. Hak de peterselie fijn.
9. Maak de couscous los met een vork. Doe de couscous op een bord, schep daar de asperges op met de falafel. Maak af met het amandelschaafsel, de saus, de peterselie en citroenrasp.
2 comments
Vanavond gemaakt en onwijs lekker om asperges eens op een heel verrassende manier te eten! Heb de stevia vervangen voor kokosbloesemsuiker en de peterselie door bieslook en basilicum. Voor herhaling vatbaar!
Hoi Mirjam, dankjewel voor je berichtje, wat leuk om te horen!! En ik ga je tips bij de variatietips zetten! Zondag staat bij ons dit recept weer op het menu! Heerlijk!