Recept voor vegan avocado cheesecake met sesamzaad
Deze vegan avocado cheesecake heeft een bijzonder lekkere twist dankzij het sesamzaad in de bodem!
Ingrediënten vegan avocado cheesecake
Voor de bodem
95 gr amandelen + 50 gr walnoten
50 gr sesamzaad
1 fijngemalen anijszaad
6-8 Medjoul dadels
evt. 1 eetl gesmolten kokosolie
Voor de vulling
2 eetrijpe avocado’s
2 eetl citroensap
2-3 el kokossuiker
4 eetl kokosmelk (de bovenste laag)
1 tl vanillepoeder
evt. 1,5 eetl tapiocameel
Vegan avocado cheesecake maken
1. Verwijder de pit uit de dadels. Doe de dadels alvast in de keukenmachine.
2. Bak nu in een koekenpan de amandelen, het sesamzaad en het anijszaad kort aan totdat het sesamzaad begint te verkleuren. Je ruikt nu de zalige geur van gebakken sesamzaad en anijszaad!
3. Doe alles in de keukenmachine en maal fijn. Eventueel kun je nog een eetlepel gesmolten kokosolie toevoegen om de bodem ‘plakkeriger’ te maken.
4. Neem een kleine springvorm en bedek deze met bakpapier. Ik vind het zelf fijn om de randen van de springvorm een beetje in te smeren met gesmolten kokosolie. Doe nu de gemalen ingrediënten voor de bodem in de springvorm en druk stevig aan. Eventueel kun je een lepel een beetje natmaken om de boel nog steviger aan te drukken. Zet vervolgens in de koelkast.
5. Nu gaan we de vulling maken. Verwijder de pit en de schil van de avocado’s. Doe de avocado’s in de keukenmachine.
6. Voeg nu alle overige ingrediënten toe en maal tot een gladde massa. Proef even of de smaak naar wens is. Eventueel kun je nog wat meer kokossuiker of juist citroensap toevoegen.
7. Verdeel de vulling nu gelijkmatig over de bodem. Zet in de koelkast om op te stijven en daarna….. enjoy!
Waarschuwing: deze cheesecake is zó lekker dat je hem ongetwijfeld het liefst in één keer op wilt eten!
Tip: je kunt de cheesecake invriezen!
Wil je liever geen kokossuiker en geen kokosmelk gebruiken? Kijk dan eens naar de Avocado cheesecake met amandelen