Zelf een vegan cashew saus maken
Deze vegan cashew saus is de verrassing van het jaar voor mij! Deze saus vind ik zó lekker dat ik hem met 1 blaadje sla al lekker vind haha. Echt een aanrader om eens te maken dus.
Ingrediënten vegan slasaus
100 ml water
130 gr ongezouten cashewnoten (= 1 cup)
1 el citroensap
1 el appelciderazijn
1 dadel (bij het candidadieet vervangen door stevia)
1/2 rode ui
1 teen knoflook
Pluk platte peterselie
1 bosui
1 el gedroogde dille
Cashew saus – vegan slasaus maken
1. Week de cashewnoten tenminste 15 minuten in warm water.
2. Ontpit de dadel en week tenminste 15 minuten in warm water.
3. Maak de knoflook fijn met een knoflookpers.
4. Giet de cashewnoten en de dadel af en doe in een blender. Voeg alle ingrediënten toe en mix tot een gladde saus.
Wanneer je de saus te dik vindt, voeg dan wat extra water toe.
Deze saus is erg lekker bij rijstgerechten en salades, bijvoorbeeld de zwarte bonensalade met advocado.