Roomzachte plantaardige Indiase curry
Meteen spreek ik hulde uit voor Peas Maker voor deze heerlijke vegan Indiase curry! Voor als je het nog niet kent: Peas Maker stukjes zijn de absolute nummer 1 in gezonde vleesvervangers! Waarom? Omdat hun stukjes uit enkel en alleen erwten, tuinbonen en een piep klein beetje zout bestaan. That’s it! Geen extra rotzooi of rommel dus die je wel vaak in andere vleesvervangers vindt, maar gewoon een heel clean product! En dus ook geen soja! Word ik ook heel blij van!
Heerlijke Indiase curry saus
Ok, eerlijk is eerlijk, je moet wel even de tijd nemen om dit gerecht te maken, maar je zult er dan ook zeker voor beloond worden! Het resultaat is namelijk een hele smaakvolle, roomzachte saus met lekkere vegan stukjes. Als je wilt kun je de Peas Maker stukjes al eerder marineren, bijvoorbeeld een dag van te voren of in de ochtend. Wanneer je dit doet, geef je de Peas Maker stukjes de kans om alle smaken goed op te nemen, dus deze tip is zeker een aanrader! Ook raad ik je aan om een sterke blender te gebruiken om de saus te maken, zodat je echt een mooie, gladde saus krijgt.
Ingrediënten
Ik eet deze Peas Maker stukjes en saus graag met zilvervliesrijst, maar je kunt het bijvoorbeeld ook eten met naanbrood en/of een frisse salade.
Voor de Peas Maker Stukjes
125 g Peas Maker Stukjes
100 g plantaardige yoghurt
2 el appelazijn
1 el garam masala
1 el korianderpoeder
½ el komijnpoeder
1 tl zout
½ tl chilipoeder
Voor de saus
200 g rode uien
1 kg tomaten
Klontje plantaardige boter
100 g rauwe cashewnoten
4 teentjes knoflook
175 ml water
3 el kokosbloesemsuiker (=(25 g) (bij het candidadieet recept vervangen door stevia)
2 el appelazijn
1 el gedroogde fenegriekblad
2 theelepels garam masala
2 theelepels kaneelpoeder
1 tl zout
½ tl zwarte peper
½ theelepel gemberpoeder
Bereiding vegan Indiase curry
1. Voor de Peas Maker Stukjes: doe de Peas Maker Stukjes in een kom en giet hier gekookt water op. Laat voor 5-10 minuten wellen. Zeef de stukjes. Doe in een kom de plantaardige yoghurt, appelazijn, garam masala, korianderpoeder, komijnpoeder, het zout en de chilipoeder. Roer alles goed en voeg dan de Peas Maker Stukjes toe. Schep alles goed om zodat elk stukje is bedekt met de marinade. Leg voor nu opzij.
2. Voor het maken van de saus: Snipper de rode ui. Snij de tomaten in blokjes. Smelt de plantaardige boter in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de rode ui toe. Fruit ongeveer 3 minuten. Voeg de tomaten, rauwe cashewnoten en geperste knoflook toe. Bak alles 5 minuten. Blijf af en toe roeren. Voeg vervolgens het water, de kokosbloesemsuiker, appelazijn, het fenegriekblad, de garam masala, kaneelpoeder, het zout en de chilipoeder toe. Roer alles goed en laat dit 15-20 minuten pruttelen op laag vuur met een deksel schuin op de pan. Vergeet niet af en toe te roeren.
3. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Leg de Peas Maker Stukjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 15-20 minuten in het midden van de oven.
4. Kook de rijst.
5. Haal de saus van het vuur en mix in een sterke blender (of gebruik een sterke staafmixer) tot een gladde saus. Doe de saus weer in de pan en voeg de gebakken Peas Maker Stukjes toe aan de saus. Serveer direct.