Deze vegan parmezaan uit het Hoe overleef je? Kookboek is eigenlijk gewoon een moetje om eens te maken! Het is een kwestie van de ingrediënten bij elkaar doen en malen maar! En dan natuurlijk toevoegen aan een heerlijk pastagerecht zoals de pasta met rucolapesto en geroosterde groente!
Ingrediënten vegan parmezaan
70 gr amandelen
70 gr paranoten (ook wel Brasil Nuts bij de Lidl)
30 gr edelgist
2 tl Hartige specerijenmix (zie recept hieronder)
Bereiding vegan parmezaan
1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot de noten gemalen zijn.
2. Doe het mengsel in een bakje wat je kunt afsluiten en bewaar in de koelkast.
Heel lekker bij pasta’s of over salades voor een extra twist!
Variatietips
♥ Vervang de amandelen en paranoten door andere noten voor weer een heel andere smaakbeleving!
Ingrediënten Hartige specerijenmix
2 el edelgist
1 el uienpoeder
1 el gedroogde peterselie
1 el gedroogde basilicum
2 tl gedroogde tijm
2 tl knoflookpoeder
2 tl mosterdpoeder (kun je zelf malen van mosterzaad, mag ook zwart mosterdzaad zijn)
2 tl paprikapoeder
1/2 tl kurkuma
Bereiding Hartige specerijenmix
1. Doe alle ingrediënten in het hakbakje van je staafmixer en maal goed door elkaar.
2. Doe het mengsel in een bakje wat je kunt afsluiten en bewaar op een donkere, droge plek.
Variatietips
♥ Voeg nog 1/2 tl selderijzaad toe.
♥ Vervang de paprikapoeder door gerookte paprikpoeder voor een extra smaaktwist.