Misschien vraag je je meteen af hoe je van pompoenpitten een pesto kunt maken die nog lekker is ook. Nou ik heb hier het antwoord voor je! Een vegan pesto van pompoenpitten maken was nog nooit zo makkelijk! Voordat ik je dit super recept geef, wil ik je iets meer vertellen over die kleine krachtpatser van een pompoenpit!
De voordelen van pompoenpitten
- Pompoenpitten bevatten een hoog gehalte aan omega 3 vetzuren. Dit zijn meervoudig onverzadigde vetzuren en die verlagen de hoeveelheid vet in het bloed. Ook ondersteunen deze vetzuren de hersenfunctie en het gezichtsvermogen én kunnen ze de symptomen van angst en depressie verminderen.
- Pompoenpitten bevatten magnesium en dat is goed voor de vorming van botten en spieren en speelt een rol bij een goede werking van je spieren en de overdracht van zenuwprikkels.
- 30 gram pompoenpitten levert je ongeveer 40% van de dagelijks benodigde hoeveelheid magnesium.
- De kern van de pompoenpit bevat ijzer en dat is onmisbaar bij het transport van zuurstof via het bloed naar je cellen.
Hulde aan de pompoenpit dus! En met dit recept voor een vegan pesto van pompoenpitten kun jij je geroosterde boterham, cracker, borrelhap of pasta op een heel smakelijke en gezonde manier pimpen.
Ingrediënten pompoenpitten pesto
- 120 gr pompoenpitten
- 20 gr rucola
- 7 gr basilicumblaadjes
- 1-3 knoflookteentjes
- Rasp en sap van 1/2 citroen
- 4 el edelgistvlokken (dit is een inactieve gist en mag dus ook tijdens het candidadieet gebruikt worden!
- 85 ml olijfolie extra vierge
- Peper en eventueel zout
Let op: Laat de pompoenpitten 2 uur weken in water voordat je dit recept gaat maken!
Bereiding pesto
- Snijd de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers. Begin met 1 teentje knoflook. Je kunt later altijd alsnog naar smaak een extra teentje toevoegen!
- Voeg de geweekte pompoenpitten met alle andere ingrediënten toe aan je keukenmachine en gebruik de pulseerstand. Op die manier houd je nog wat bite in je pesto. Maar houd jij liever van een fijne pesto? Be my guest en maal de boel lekker fijn!
De pesto is max een week houdbaar in de koelkast.
Dit recept is een aangepaste versie van het recept van Marjolein Dubbers uit het geweldige boek Voeding & Hormonen. Aanrader!
2 comments
Fijn om te lezen
Top recept!