Ik ben dol op
Ik ben dol op salades, zolang ik ze maar snel en vlot op tafel kan hebben. En deze vegan rode kool salade met wortel en tahin is zo’n salade! Ok, ik moet eerlijk zeggen dat ik het mezelf wel makkelijk maak door geraspte rode kool en wortel te kopen. Dat vind ik gewoon ontzettend handig en het scheelt mij veel werk en gedoe. Het komt de snelheid van deze salade in ieder geval enorm ten goede!
Vrolijke kleuren en een hoop gezondheid
Ook word ik blij van alle verschillende kleuren! Het is echt een feestje om deze salade te maken. En dan de smaak, die is dankzij de dressing enorm bijzonder en lekker! En ook hier weer: als je de ingrediënten al in huis hebt, staat ook de dressing zo op tafel! En dan te bedenken dat je met deze salade én een hoop lekkers mag eten én een hoop gezondheid creëert voor je lijf! Top!
Ingrediënten
Salade:
300 gr geraspte rode kool
150 gr geraspte wortel
15 peulen
180 gr rode druiven
1/2 sjalotje of 2 bosui
Handje koriander
Dressing:
2 el tahin
2 el rijstazijn
2 tl gepureerde citroen*
stukje verse gember (0,5 cm)
1 tl witte misopasta
2 tl dadelstroop
* Gepureerde citroen: schil een citroen en maal het vruchtvlees fijn. Wat je overhoudt kun je in kleine porties invriezen in de koelkast. Ook lekker om door je water te doen! Citroen is een geweldige antioxidant dus perfect om elke dag te eten/drinken!
Variatietips
♥ Lekker met wat sesamzaadjes.
♥ Varieer met de hoeveelheden, voeg bijvoorbeeld eens wat meer peultjes toe. Of een stukje komkommer of groene paprika.
Bereiding
1. Doe de wortel en rode kool in een grote kom.
2. Snijd het sjalotje of de bosuitjes fijn en voeg toe.
3. Halveer de druiven en hak de koriander grof en voeg toe.
4. Snijd de peultjes diagonaal in reepjes.
5. Maak de dressing door alle ingrediënten samen met 2 eetlepels water in het mengbakje van een staafmixer te doen en glad te mixen. Heb je niet zo’n bakje? Snijd de gember dan heel fijn en mix alles door elkaar met een vork.