Vegan Snickers taart
Van deze gezonde variant van Snickers taart ga je watertanden! Smul zonder schuldgevoel en merk dat je zoete trek met 1 stukje al wordt gestild. Helaas niet geschikt voor mensen die volop met het candidadieet bezig zijn vanwege de pinda’s en dadels. Toch deel ik dit recept omdat het zonde is om niet te delen.
De Snickers taart bestaat uit drie lagen.
Ingrediënten drie lagen vegan Snickerstaart
Laag 1:
120 gram ongezouten pinda’s
35 gram blond lijnzaad
4 kleverige medjoul dadels
Laag 2:
120 gram pindakaas (ik gebruik de 100% natuurlijk pindakaas van de AH, maar een andere pindakaas is natuurlijk ook prima!)
100 gram ahornsiroop (ook wel marple syrup genoemd)
30 gram geurloze kokosolie
1 tl zout
Laag 3:
75 gram ahornsiroop
25 gram cacaopoeder
40 gram kokosolie
Nodig: Voor dit recept gebruik ik een springvorm met een diameter van 16 cm.
Vegan Snickers taart maken
1. Bedek de bodem met bakpapier. Tip: leg een vel bakpapier over de bodem, klik vervolgens de ring erop en knip het resterende bakpapier eraf.
2. Smelt alvast de 30 gram kokosolie voor laag 2 in ongeveer 2-3 minuten in de magnetron.
3. Vet nu de rand van de springvorm in met een klein beetje gesmolten kokosolie (ik gebruik hiervoor een siliconen kwast). De overgebleven kokosolie kan nu alvast afkoelen voordat je met laag 2 aan de slag gaat.
4. Meng voor laag 1 de helft van de pinda’s met het lijnzaad en de dadels in een mixer of het mixbakje van je staafmixer. Ik gebruik zelf die laatste omdat de hoeveelheden klein zijn en je de inhoud er dan makkelijker uit kunt halen. Mix totdat je een grove kruimel krijgt.
5. Stort de gemixte pinda’s in de springvorm en druk aan. Dit gaat goed met behulp van de bolle kant van een lepel. Maak die een beetje nat en druk de kruimels goed aan totdat je een complete bodem hebt.
6. Nu druk je de overgebleven pinda’s in de bodem. Ook dit gaat goed met de bolle kant van een lepel.
7. Nu maak je laag 2. Als het goed is heb je de kokosolie al gesmolten bij stap 2 en is deze afgekoeld. Mix alle ingrediënten voor laag 2 en stort dit over je bodem. Met behulp van een siliconen spatel krijg je het goed uit je bakje en kun je het mooi verdelen over de bodem.
8. Nu is laag 3 aan de beurt. Smelt de kokosolie in de magnetron en laat een beetje afkoelen.
9. Mix vervolgens alle ingrediënten voor laag 3. Je krijgt nu een zalige chocoladesaus (echt lekker!) en dit is de laatste laag van je vegan Snickers taart! Gebruik ook hier weer een spatel om alles goed uit je bakje te krijgen en mooi over de springvorm te verdelen.
10. Zet de springvorm nu voor tenminste 1 uur in de vriezer.
Smullen!
P.s. Haal je vegan Snickers taart een paar minuten voordat je hem wilt gaan eten uit de vriezer. Je kunt er mooie puntjes van snijden en ze een hele poos in de vriezer bewaren. Als je er vanaf kunt blijven tenminste 😉