Venkel appel smoothie – een bijzonder frisse sap
Venkel appel smoothie maak je als je zin hebt in een gezond en fris sapje. Venkel heeft van zichzelf een behoorlijk uitgesproken smaak. En een geur die je vanaf ver al herkend. Ik vind hem lekker! En het leuke aan venkel vind ik dat je er best veel mee kan doen. Je kunt de smaak van venkel opvallend en leidend laten zijn zoals in deze smoothie of je kunt ervoor kiezen om hem wat subtieler aanwezig te laten zijn, zoals in de hartige taart met venkel en courgette. En als je venkel heel lang smoort, zoals deze venkel gesmoord in citroensap en boter dan krijg je een gigantisch zachte venkelsmaak. Ook lekker! Maar nu terug naar de venkelsap. Dit recept is zó makkelijk dat je hem zonder kleerscheuren eens kunt maken! 😉
Ingrediënten venkel appelsap
2 venkelknollen
2 groene appels
1,5 el citroensap
Venkel appel smoothie maken
1. Verwijder de harde onderkant van de venkel.
2. Verwijder het klokkenhuis van de appels.
3. Doe alles bij elkaar in de blender.
Wil je liever een mooi, strak sapje? Gebruik dan een sapcentrifuge. Die drukt met grote kracht al het sap uit de venkel en de appel. Voeg hier dan zelf nog citroensap aan toe. Mocht je een sapcentrifuge gaan kopen dan raad ik je sterk aan niet voor de goedkoopste te kiezen! Mijn sapcentrifuge kostte me een paar honderd euro en daar heb ik al meer dan 10 jaar plezier van! De motor is heel krachtig, het apparaat is makkelijk uit elkaar te halen en goed schoon te houden!
Venkel met chocola
Venkel laat zich verrassend genoeg goed combineren met chocola. Eet bij je vers geperste sapje dus gerust een stukje pure chocola. Lekker!