Venkel smoren maakt smaak zachter
Venkel heeft een behoorlijk uitgesproken smaak, maar door te smoren wordt de smaak zachter. Dit recept is heel simpel dus zeker het proberen waard! En oja, voor degenen die het interesseert: venkel heeft een histamine verlagende werking!
Ingrediënten gesmoorde venkel
Voor 3-4 personen:
2 venkelknollen
2 eetl boter
6 eetl citroensap
Zout & peper
1-2 eetl gehakte peterselie (of lekker makkelijk: uit de diepvries)
Aan de slag!
1. Snijd van de venkel het harde kontje af. Snijd de venkel vervolgens in de lengte in parten.
2. Neem een braadpan of andere lage pan en smelt langzaam de boter.
3. Voeg de venkel toe en bak deze op matig vuur voor circa 10 minuten.
4. Voeg dan het citroensap toe plus wat water. Zorg dat de venkel voor de helft onder water staat. Laat het water zachtjes koken voor 20 minuten.
5. Strooi de peterselie over de venkel en serveer.